Departament de Cultura, Patrimoni i EsportsActualitat
El Consell i Ports de les Illes Balears signen un conveni de col·laboració per a la protecció del patrimoni portuari (03.09.2018)
Totes dues institucions es comprometen també a col·laborar en les tasques per a la redacció de la carta arqueològica subaquàtica de Mallorca, que impulsa el Departament de Cultura, Patrimoni i Esports. Avui, el vicepresident primer, Francesc Miralles ha concretat que els tècnics de Patrimoni del Consell ja tenen dividit el projecte en quatre grans zones de feina que cobreixen tota l'illa i que els treballs s'iniciaran per la Badia de Pollença.

Valldemossa estrena Arxiu Municipal amb el suport del Consell de Mallorca (02.09.2018)
El nou Arxiu Municipal s'ha inaugurat aquest divendres en presència del vicepresident primer, Francesc Miralles i el batle de Valldemossa, Nadal Torres. L'arxiu, que recull la documentació històrica del municipi des de mitjan segle XVI estrena noves instal·lacions, equipament i també noves eines de classificació i organització del fons documental, que han rebut el suport de diferents línies d'ajuts del Consell de Mallorca.
 El vicepresident Miralles amb el batle de Valldemossa, el regidor de Cultura i membres de l'Arxiu General del Consell durant les explicacions de l'arxivera.

El Consell de Mallorca rebrà les competències de gestió del Museu de Mallorca el gener de 2019 (31.08.2018)
El Consell de Govern ha aprovat aquest divendres iniciar el procediment per fer efectiva la delegació de competències de gestió del Museu de Mallorca al Consell de Mallorca. Unes competències que exerceix actualment la Conselleria de Cultura del Govern balear i que passaran a mans del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell. El vicepresident primer, Francesc Miralles, s’ha mostrat satisfet perquè el traspàs de competències permetrà «acostar els serveis a la ciutadania i que el Consell exerceixi les seves competències plenes en l’àmbit cultural a Mallorca».

La zona arqueològica de Son Peretó s’engrandeix amb la compra de nous terrenys (30.08.2018)
I ho fa amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, que ha donat llum verda al projecte de l’Ajuntament de Manacor per adquirir una finca annexa a la basílica de Son Peretó. Una operació de compra a la qual el Consell aportarà 59.177 euros. El vicepresident, Francesc Miralles i la batlessa de Manacor, Catalina Riera han visitat aquest dijous el jaciment.

Estrena mundial de les 3 danses mallorquines per a piano i cordes de Baltasar Samper (29.08.2018)
Aquest divendres, 31 d'agost, l'Arxiu del Regne de Mallorca acollirà l'estrena d'un concert inèdit. El projecte, que compta amb el suport del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, és fruit d'un treball de recerca a partir de l'arxiu del músic i compositor mallorquí, que permetrà escoltar una versió definitiva de les 3 danses mallorquines per a piano i orquestra de Baltasar Samper: "Son d'artesà", la "Dansa dels cossiers" i el "Ball de la cisterna", que no es té constància que s'hagin tocat mai. El concert es repetirà el 2 de setembre al Claustre de Sant Domingo de Pollença.

L’exposició “Brunet inèdit” reivindica l’obra pictòrica més desconeguda i transgressora de Miquel Brunet (23.08.2018)
La mostra comprèn 34 pintures sobre paisatge, natura morta i també mostres de la incursió del pintor dins l’abstracció, sense oblidar les figures humanes que va popularitzar. Un recull d’obres inèdites, procedents de la col·lecció privada de l’artista. “Brunet inèdit”, que es podrà visitar a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia fins al 29 de setembre, també compta amb la projecció d’una selecció de material audiovisual que la família del pintor ha llegat a l’Arxiu del So i la Imatge del Consell de Mallorca.

Refina la cerca
Entre la data
img

i la data:
imgDel municipi:
Anterior Pàgina 2 De 156   Posterior        Anar a la pàgina