Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

L’aplicació pràctica i els projectes locals tanquen les Jornades sobre Inclusió Social del Teatre Principal de Palma (21.09.2018)


Cloenda a dos dies de treball amb el muntatge de dansa "Synergy", de Colectivo Lisarco, avui divendres a les 20 hores a la Sala Petita.Imatge de les jornades sobre inclusió social que avui es clouen al Teatre Principal de Palma.
El Teatre Principal de Palma tanca avui les Jornades sobre Inclusió Social a les Arts Escèniques, que durant dos dies han reunit a 60 participants, procedents de diverses poblacions de Mallorca i de diferents disciplines professionals com la pedagogia, el teatre, la dansa o la gestió cultural. 


 


La jornada s’ha iniciat amb el taller impartit per Eva García, que és també la coordinadora de les Jornades, sobre el Disseny de projectes inclusius. En aquest taller, semiteòric però amb aplicació funcional, Eva Garcia ha anat explicant els elements diferencials que s’han de tenir en compte a l’hora de treballar projectes d’inclusió, alhora que ha explicat com millorar la gestió dels projectes maximitzant els recursos existents a l’entorn.


 


Tres iniciatives locals


Seguidament, s’han donat a conèixer tres iniciatives, que ja són al carrer, que treballen la participació i la integració a través de les arts escèniques. Mariantònia Oliver ha parlat de Las Muchísimas, un espectacle de dansa, producció del Teatre Principal de Palma, on desset dones, d’entre 61 i 75 anys, de diferents nacionalitats, expressen la joia de viure.


 


Sons de barri és una proposta, que té a Llorenç Coll com a cap visible, que a través de la música coral i també instrumental ha mobilitzat a més de 150 persones al barri de Son Gotleu de Palma, una de les zones més deprimides de la capital mallorquina, col·laborant i contribuint a la seva inclusió social.


 


Finalment, Magdalena Garzón signa Mirall dins d’un mirall, una peça de creació artística, un espectacle de dansa, que ha elaborat amb dues persones invidents i que gràcies a les audiodescripcions pot ser seguida pel públic amb problemes de visió.


 


Conclusions


La jornada de treball ha finalitzat amb una avaluació de tots els participants, que han aportat per escrit el que han considerat com a més rellevant i important per tenir en compte en les conclusions que, una vegada analitzades totes les propostes, elaborarà la coordinadora, Eva García.


 


Una vegada finalitzades les Jornades, es pot assegurar que la enorme resposta del sector ha suposat una garantia a la feina realitzada des del Teatre Principal. Els 60 inscrits, procedents de professionals del sector com educadors, terapeutes, programadors, creadors, intèrprets, gestors culturals, tècnics d’ajuntaments i representants d’institucions pioneres com l’ONCE, així ho testimonien.


 


Finalment, avui divendres 21, a les 20 hores, les Jornades arribaran a la seva clausura a la Sala Petita amb el Colectivo Lysarco, que representarà el muntatge de dansa Synergy, un espectacle generador de vincles, que potencia la capacitat per crear de forma conjunta i en cooperació. Nou artistes, músics i ballarins trenquen barreres i proposen uns models nous de relació entre l’espectador i l’escena.

Documents relacionats