Departament de Cultura, Patrimoni i Esports

El Consell reuneix l’art més solidari en aquesta Nit de l’Art 2018 (20.09.2018)


El Centre de Cultura “Sa Nostra” acull dues propostes expositives impulsades des del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports: “Mata Ombres”, vinculada a la tasca de la Fundació Vicenç Ferrer i “Art per a la Vida 2”, un projecte fruit de la col·laboració amb Projecte Home Balears. Una oferta que se completa al Centre Cultural la Misericòrdia on, un any més, l’exposició “Art Forana” acull les galeries de l’AIGAB i la capella mostra un Miquel “Brunet inèdit”.Obra de l'artista Marc Jesús, present a l'exposició "Mata Ombres", que es pot visitar al Centre de Cultura "Sa Nostra".
Aquest dissabte a les 19 hores, les veus del Cor de Dones de la UIB donaran inici a l’acte d’inauguració de l’exposició “Mata Ombres” al jardí del Centre de Cultura “Sa Nostra”, a Palma. Es tracta d’una de les apostes del Departament de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca dins la Nit de l’Art 2018, que ocupa la planta noble del centre cultural. Una exposició col·lectiva que recull l’experiència d’un viatge a l’Índia realitzat per 14 artistes de les Illes Balears per entrar en contacte amb la tasca que desenvolupa la Fundació Vicenç Ferrer a Anantapur a favor de les persones més desfavorides, l’ombra dels quals es considera impura. A l'acte d'inauguració està prevista la presència de Jordi Folgado, nebot de Vicenç Ferrer i director de la Fundació que du el seu nom, a més de voluntaris i empresaris vinculats amb la tasca solidària que realitza aquesta entitat a l'Índia. 


 


La mostra està comissariada per Antoni Torres a l’igual que l’altra proposta artística solidària que acull el Centre de Cultura “Sa Nostra” i que es pot visitar a la segona planta. Es tracta de l’exposició “Art per a la Vida 2”, que reuneix en motiu de la Nit de l’Art l’obra de 96 artistes contemporanis de les Illes Balears en una de les exposicions col·lectives més grans fetes mai i que es mostra completa per primera vegada gràcies a la implicació del Consell de Mallorca, el Consell de Menorca i el Consell d’Eivissa amb la feina que realitza Projecte Home Balears. A l'acte d'inauguració, previst a les 20 hores, està prevista la presència de Jesús Mullor, president de Projece Home Balears i del conseller de Cultura del Consell de Menorca, Miquel Àngel Maria Ballester, a més del vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports del Consell de Mallorca, Francesc Miralles. 


 


“Tots dos projectes reivindiquen la força de l’art i la cultura per remoure consciències, per transformar la societat a través del seu compromís per acabar amb les injustícies i a favor de la igualtat d’oportunitats” explica Miralles, “tots dos projectes aposten per democratitzar l’art i posar-lo a l’abast de tothom”.


 


L’altre epicentre de l’oferta cultural impulsada pel Consell de Mallorca en aquesta Nit de l’Art 2018 es troba al Centre Cultural la Misericòrdia. Les galeries de la Part Forana, a través de l’Associació Independent de Galeries d’Art de Balears, AIGAB, seran presents un any més a la Misericòrdia amb l’exposició “Art Forana”. Enguany les obres exposades provenen de tres galeries: Espai d’Art B2 de Sóller, que presenta obra de Jaume Pinya; el CCA d’Andratx, amb obra de Joan Saló; i la Galeria Dionís Bennàssar de Pollença, amb José Luis Ceña.


 


I a la capella del Centre Cultural la Misericòrdia encara estam a temps de visitar l’exposició “Brunet inèdit” dedicada al pintor manacorí Miquel Brunet i a l’obra més inèdita d’aquest, procedent de la seva col·lecció privada. Una mostra que recupera un dels grans pintors de finals del segle XX.

Documents relacionats