Departament de Participació Ciutadana i PresidènciaMés de 1.300 persones han gaudit de la programació cultural de Raixa nits d’estiu (07.09.2018)


En total han estat cinc espectacles de música i teatre, que han tingut lloc entre el juny i l’agost. Des del Departament de Participació Ciutadana i Presidència es fa una valoració molt positiva de la iniciativa Raixa nits d'estiu, ja que compleix amb la voluntat d'aproximar el patrimoni de la finca a la ciutadania i de donar-li un ús cultural, més enllà de les visites guiades que es fan durant tot l'any.


Vespre a Raixa
Vespre a Raixa
Les entrades, que són totalment de franc, s’han hagut de reservar mitjançant el web Ticketea, per poder oferir una experiència al més agradable possible i perquè l’aforament era limitat i això ha fet que les entrades s’esgotessin en poques hores. «Un fet que ens demostra que anam pel bon camí i que la ciutadania està responent molt positivament a una iniciativa que crec s’ha consolidat. Només en dos anys ja han assistit 3.000 persones i esperam que ja sigui un clàssic de l’estiu.» Ha declarat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència.

Entre els actes que s’hi han programat s’hi troba l’homenatge a Josep Maria Llompart amb la lectura dramatitzada d’Els mots m'han abocat al poble; el concert de Supervoices, la banda vocal a cappella; l'obra de teatre Peccatum de Produccions de Ferro; el concert de música clàssica Lied Mallorquí i el programa finalitza amb Microteatre per refrescar d’El Somni Produccions.Raixa nits d’estiu 2018 és fruit de la voluntat del Consell d’apropar a la ciutadania aquesta finca, part del patrimoni històric de Mallorca. «Amb aquest programa volem oferir a la ciutadania l’oportunitat de gaudir de teatre i música, envoltats de jardins romàntics, camps de cultiu, arquitectura rústica i senyorial amb influència italiana, dins el marc de la serra de Tramuntana. Perquè volem que la gent senti que Raixa és seva, com a centre de cultura i com a lloc de trobada» Ha explicat Jurado.

Raixa, antiga possessió que va ser de la família Despuig, va passar a ser propietat pública l’any 2002 i, des d’aquell moment, és una de les possessions més destacades del patrimoni que gestiona el Consell de Mallorca.

Documents relacionats
Fotografies