Departament de Medi AmbientEl Govern central cedeix el Camí Vell del Far de Formentor al Consell de Mallorca (08.08.2018)


Aquesta via va ser construïda amb l’objectiu de facilitar la construcció del far i va estar en serveu fins a mitjans del segle passat quan es va construir la nova carretera


El Ministeri d’Hisenda, concretament la Direcció de Patrimoni de l’Estat, han remès l’escrit de cessió gratuïta al Consell de Mallorca del Camí Vell del Far de Formentor. Un camí de 10,312 km lineals que s’incorporarà a l’etapa 8 de la Ruta de Pedra en Sec (GR 221). La institució insular ja ha iniciat els tràmits per acceptar aquesta cessió perque passi a formar part del patrimoni de Mallorca l’abans possible.


 


Aquest camí, que te el seu inici a Cala Murta,  va ser un projecte de l’enginyer Emili Pou amb el principal objectiu de crear una via d’accés per a la construcció del far de Formentor. Les obres es varen iniciar el mes de gener de 1857 i es varen finalitzar en setembre de 1859. Va estar en servei fins que al 1950 es va construir la nova carretera que s’hi superposa en part.


 


Amb la incorporació del Camí Vell del Far de Formentor al GR 221, el Departament de Medi Ambient vol millorar el seu estat actual, que en alguns trams està bastant malmès, i garantir-ne una bona senyalització i manteniment.