Biblioteques i Dipòsit Legal


Biblioteca Lluís Alemany


La Biblioteca Lluís Alemany ofereix als investigadors un fons especialitzat en temes balears i inclou col·lecció de gravats.
Horaris

  • Matins: de dilluns a divendres de 9.00 a 14h
  • Horabaixes: dimarts de 16.30 a 20.00h

Mesos de juliol i agost, Nadal i setmana després de Pasqua: Horabaixes: Tancat.


Dissabtes, diumenges i festius, així com els dies 24 i el 31 de desembre, la biblioteca romandrà tancada.

Com puc arribar-hi amb transport públic?


Breu història
La biblioteca Lluís Alemany va ser creada per l'apotecari i bibliòfil Lluís Alemany Vich (Maó 1912- Palma 1983). El Consell de Mallorca l'adquirí l'any 1996, fou inaugurada l'any 1998 i oberta al públic per a la investigació de caire universitari, l'estudi bibliogràfic balear i la recerca històrica i artística.


Fons bibliogràfics
Els fons de la Biblioteca Lluís Alemany estan especialitzats en temàtica balear: de la història a l'art; dels costums a la cartografia; de la religió a la ciència...


La memòria i l'estudi de les illes Balears son els objectius d'aquesta Biblioteca del Consell de Mallorca, que consta d'unes set mil monografies, més de dues mil revistes, prop de dotze mil fullets, i més de tres mil exemplars de material gràfic —comptant gravats, litografies i xilografies—, a més d'unes deu mil postals i fotografies i un curiós fons de manuscrits en el qual destaca l'Arxiu d’Apotecaris.


Podeu consultar el catàleg limitant la "ubicació" a CIM. Lluís Alemany. Accedir al catàleg


Préstec
En aquesta biblioteca, atès l'especial valor dels seus fons, no hi ha préstec personal ni tampoc préstec interbibliotecari.


Activitats
La Biblioteca Lluís Alemany compta amb un espai per a petites exposicions dels seus fons bibliogràfics i documentals. És una sala oberta a qualsevol tipus de públic interessat i té el mateix horari que la sala de lectura. Podeu veure el cartell de "10 anys de servei a la investigació cultural" i l'"Annex 2009-2011"


Les darreres han estat: Arxiu d’Apotecaris, Sucrers, Especiers, Candelers i DroguersEtiquetes i Comerç, Isabel II a Mallorca , Curiosistats Alcoverianes,  L'Art de la visita, Joan Mascaró:lavida anglesa Cartografies mediterrànies del XVII: Mallorca i Menorca Tesis del XVIII, Universitat Lul·liana de Mallorca. Catàleg d'Imatges de Ramon Llull a la Biblioteca Lluís Alemany PDF, "El retorn de s'Arxiduc (1915-2015)".  La Mallorca del Cavaller Berard (oct 2015 - gener 2016), La Menorca francesa (1756-1763) "Arsenal de guerra",  «JOSEP ROSSELLÓ i ENRIC VAQUER:Dos gravadors contemporanis de Bartomeu Maura»


Exposició actual


 "Bartomeu Maura: la Historia i l'Art"