Biblioteques i Dip˛sit Legal


Biblioteca auxiliar de l'Arxiu del So i de la Imatge


La Biblioteca auxiliar de l'Arxiu del So i de la Imatge Ús una biblioteca de consulta especialitzada en fotografia, cinematografia, TV, m˙sica i hist˛ria oral
Horaris

  • Matins: de dilluns a divendres de 9.00 a 13.45 h
  • Horabaixes: dimarts de 16.30 a 20.00h


Mesos de juliol i agost, Nadal i setmana després de Pasqua: 

  • Matins: de dilluns a divendres de 9.00 a 14 h
  • Horabaixes: Tancat
  • Dissabtes, diumenges i festius, així com els dies 24 i el 31 de desembre, la biblioteca romandrà tancada

Com puc arribar-hi amb transport públic?


 


La biblioteca auxiliar


La biblioteca auxiliar de l'Arxiu del So i de la Imatge del Consell de Mallorca va néixer l'any 1999 coincidint amb la creació del propi Arxiu i s'ha anat desenvolupant paral·lelament a l'organització del seu fons documental. Es tracta d'una biblioteca especialitzada en fotografia, cinematografia, música, història oral i, en general, en tots aquells temes que directa o indirectament estiguin relacionats amb el món audiovisual. És accessible a tothom i té la finalitat bàsica de servir de suport a investigadors, estudiants i públic en general, interessats en aquests temes fonamentals del patrimoni documental mallorquí.


Aquesta biblioteca auxiliar de l’ASIM consta de, aproximadament, dos mil llibres i uns mil fullets. Aquest fons bibliogràfic tracta dels temes que interessen a l’Arxiu: fotografia, cinema, televisió, ràdio, etc. Des de tots els punts de vista possibles: història, tècnica, llibres sobre cineastes, fotògrafs, pel·lícules, etc.


De cada un dels temes hi ha una col·lecció local amb tota la bibliografia relativa a Mallorca que l’Arxiu ha pogut replegar.


A més consta d’una hemeroteca de revistes especialitzades (cinema, música cinematogràfica i fotografia), obres de referència generals i especialitzades i els següents materials especials:


Fons videogràfics:


Pel·lícules de ficció (llarg, mig i curtmetratges), documentals, pel·lícules familiars i tot tipus de programes de televisió d’emissores locals. En format BETACAM SP, DV-CAM, VHS, DVD i BLU-RAY.


Fons sonors:


El fons sonor de l’ASIM estan formats per grabacions musicals, d’història oral (Arxiu d’Historia Oral de Joan Miralles), de ràdio (Fons Fonogràfic COPE Mallorca), gloses, tonades de feina, conferències, entrevistes, etc. En format vinil, casset, CD, MP3 i WAV.


Material gràfic:

  • Cartells de cinema (1950-2000).
  • Programes de mà de cinema (1920-1970).
  • Affiches i postals cinematogràfiques (1920-1970)

Podeu consultar el catàleg limitant la "ubicació" a CIM. Arxiu So i Imatge. Accedir al catàleg.


Préstec


A la Biblioteca hi ha préstec personal i préstec interbibliotecari de part del fons bibliogràfic.