Amb l'objectiu de potenciar l'envelliment actiu, el Consell de Mallorca organitza el I Certamen d'Arts Gent Gran del Consell de Mallorca. I entre els dies 8 i 22 de febrer es va desenvolupar la primera part, amb el Certamen d'Arts Escèniques.
Des del Consell ens preocupa i ens ocupa oferir als nostres majors un envelliment actiu, que millori la seva qualitat de vida i que els brindi un espai on no sols puguin mantenir la ment desperta, sinó que hi puguin fer amistat i trobar companyonia», va assegurar Ensenyat durant el discurs de clausura del Certamen, el passat 22 de febrer, al Teatre Xesc Forteza.
El Certamen ha comptat amb la col·laboració dels teatres de Son Servera, Llubí, Santanyí i el Xesc Forteza de Palma. Hi han participat 14 associacions que han fet 25 representacions amb més de 250 participants i més de 4000 espectadors.

A l'abril i maig serà el torn del Certamen de Corals, concretament el 22 d'abril a Inca i el 13 de maig a Palma, i la segona quinzena de juny el d'Arts plàstiques. De tots aquests 3 certàmens, se’n recolliran les valoracions que haurà fet el públic i que serviran per a l'entrega de premis.
Amb tot això, el Consell vol oferir activitats lúdiques a la gent gran, on es treballi la memòria, la psicomotricitat i l'autoestima, a més de crear sinergies i cercles d'amistat i un temps d'oci per a una mateixa generació que moltes vegades es veu exclosa o no reflectida de l'oferta cultural i d'oci.
Durant els espectacles, el públic ha pogut valorar els actors i actrius, el muntatge, el vestuari i l’escenografia. El resultat se sabrà el dia 1 d'octubre al Teatre Principal en l'entrega de premis, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran."