Activitats que les corporacions locals duen a terme per fomentar i estendre l'ús de la llengua catalana

Ajuntament d'Algaida
Premis Castellitx 2019
Premis Castellitx 2019
L'Ajuntament d'Algaida convoca els Premis Castellitx 2019 (Poesia, Narració curta, Poesia popular (glosat), Investigació, Fotografia, Pintura i Música)Consultau l'enllaç de les bases completes, també accessibles a través de la pàgina dels premis.


Ajuntament de Palma
Imatge
Imatge
En aquest enllaç podeu consultar la informació sobre els cursos de catala presencials i semipresencials que diverses entitats imparteixen a Palma, a més d'altres cursos en línia, recursos com els centres de catala i altres espais de formació.


Ajuntament de Manacor

Cursos de català
Obert el termini d’inscripció als cursos de català de l’Escola de Mallorquí. Cursos presencials o semipresencials dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i LA.Termini de matrícula: del 3 de setembre al 18 de setembre.Horari d’inscripció: de dilluns a divendres de 10 a 14 h; dimecres també de 17 a 20 h.Més informació aquí.

Ajuntament de Llucmajor

Aprendre llengües
L'Ajuntament de Llucmajor ha editat un tríptic amb els recursos per a l'aprenentatge de llengües per a l'any 2018.


Hi podeu trobar tota l'oferta formativa en català que s'ofereix al municipi.Consultau el tríptic aquí.

Centre de Català de Manacor
Tallers de conversa de llengua catalana
Tallers de conversa de llengua catalana
Tallers de conversa de llengua catalana
A2, B1 i B2 (agost de 2018)
Termini d’inscripció: de l’1 al 20 de juny de 2018
Lloc: Centre de Català de Manacor
Horari d’inscripció: dilluns i dimarts de 10 a 14 h; dimecres de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
El Centre de Català està ubicat al molí d’en Beió (Escola Municipal de Mallorquí), pg. del Ferrocarril, 79.
Tel.: 627 32 91 91

Manacor

Centre de Català de Manacor
Dilluns, 7 de maig de 2018, a les 19 h, a l’Escola Municipal de Mallorquí (molí d'en Beió), s'inaugura el Centre de Català de Manacor.Hi actuarà Joantià Sansó.Tothom hi està convidat!

Porto Cristo
Cartell
Cartell
Scrabble a la fresca


Obert a tothom!


Dimarts, 17 de juliol de 2018, a les 19 h


Passeig de la Sirena, Porto Cristo
La revista Bona Pau amb el desig de fomentar la cultura en llengua catalana convoca el XXVII Concurs de Conte Curt Antoni Gomila-Sant Bartomeu 2018, patrocinat per l’Ajuntament de Montuïri, d’acord amb les bases que trobareu en el següent enllaç.

La Institució Alcover, a Manacor, ha organitzat un cicle de narracions i un de conferències amb activitats programades des del desembre de 2017 fins al juny de 2018. Podeu consultar els programes següents:


Premi Literari de Teatre Joan Guasp, Vila de Consell
Premi Literari de Teatre Joan Guasp, Vila de Consell
L'Ajuntament de Consell convocal el Premi Literari de Teatre “Joan Guasp, Vila de Consell”.Les obres que hi concursin han de ser originals i inèdites, de temàtica lliure i escrites en català.S'admetran originals fins al 30 de juny.Consultau-ne aquí les bases.

Ajuntament de Manacor
Premis Ciutat de Manacor 2018
Premis Ciutat de Manacor 2018
L'Ajuntament de Manacor convoca els Premis Ciutat de Manacor 2018 en les modalitats de novel·la, d'assaig, de poesia i de teatre.Les obres participants han de ser originals, inèdites i escrites en català.El temini de presentació d'originals acaba dia 13 d'abril de 2018.Consultau-ne aquí les bases.


Ajuntament de Pollença
2018
2018
L’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença convoca els Premis Pollença de Literatura 2018.


Els Premis tindran les modalitats següents:


• Premi Pollença de Narrativa (novena edició), amb una dotació de 5.000 €.
• Premi Pollença de Poesia (vuitena edició), amb una dotació de 2.500 €.


El termini d’admissió de les obres acabarà dia 10 d'agost de 2018.


Consultau-ne aquí les bases.

Ajuntament d'Inca

Programa de llengües 2018
El Servei Municipal de Normalització Lingüística de l'Ajuntament d'Inca ha editat un tríptic amb els recursos per a l'aprenentatge de llengües per a l'any 2018.
Hi podeu trobar tota l'oferta formativa en català que s'ofereix al municipi.Consultau el tríptic aquí.

Ajuntament d'Inca
Premis Pare Colom
Premis Pare Colom
L'Ajuntament d'Inca convoca els Premis Literaris Pare Colom 2018 en les categories de narrativa, poesia
i teatre.


El termini de presentació d'originals finalitza dia 31 de maig.Consultau-ne aquí les bases.

Ajuntament de Sóller

Premis Literaris Vall de Sóller
L'Ajuntament de Sóller convoca els Premis Literaris Vall de Sóller 2018. El termini de lliurament de les obres acaba dia 18 de maig de 2018.Consultau la portada i l'interior del tríptic informatiu.

Ajuntament de Manacor

Monogràfic
L'Escola Municipal de Mallorquí de l'Ajuntament de Manacor i el CEP de Manacor coordinen el curs "Me sobren paraules". Del rock català a la música més cool, adreçat al públic en general i, en particular, al personal docent.


Consultau-ne tota la informació en els enllaços següents:


Díptic 1


Díptic 2Ajuntament de Capdepera
Ploma de Ferro 2018
Ploma de Ferro 2018
Un any més, la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Capdepera convoca els premis de narrativa curta Ploma de Ferro 2018.Aquest concurs literari es divideix en dues categories:

  • Categoria adulta: adreçat a persones majors de 18 anys.
  • Categoria juvenil: adreçat als alumnes de l’IES Capdepera.


Entre els aspectes més destacables d'aquesta edició hi ha una reestructuració considerable de les bases, la forma d'enviament d'obres per via telemàtica i el lliurament de premis per Sant Jordi 2018.El termini per presentar obres és fins al 28 de març de 2018.Consultau-ne aquí les bases.Enllaços: Servei d’Assessorament Lingüístic

Ajuntament de sa Pobla

Comerç amb arrels
L’Ajuntament de sa Pobla ha posat en marxa la campanya de sensibilització lingüística «Comerç amb arrels», que s’adreça al conjunt de la població i té com a marc de referència les relacions comercials. Tothom és client i, algunes persones, també empresàries.La campanya posa de relleu que la presència o la millora de l’ús de la llengua catalana en les relacions comercials —pràctica que ja és una realitat creixent en les empreses que es mostren més compromeses socialment i més adaptades als nous temps— és una inversió i una bona pràctica per millorar el posicionament empresarial.Encara que la campanya és d’abast general, els destinataris directes són prop de 400 negocis del poble, que s’han classificat en 35 categories diferents, segons la seva activitat (perruqueries, bars, carnisseries, etc.).Entre les actuacions de la campanya, l’Ajuntament de sa Pobla ofereix un servei gratuït de suport a l’elaboració correcta de documents, menús, cartes, etiquetatge, retolació, publicitat, etc.Així mateix, es faran arribar als establiments del municipi 35 variants del cartell inicial de la campanya (adaptats a les 35 varietats d’establiments comercials) per difondre aproximadament 350 paraules, la majoria de les quals, tot i que són reconegudes per la població, pateixen una pressió ambiental alta que les desplaça de l’ús normal i se substitueixen, innecessàriament, per altres mots forans.Per a més informació, posau-vos en contacte amb el Servei d’Assessorament Lingüístic de l’Ajuntament de sa Pobla (tel.: 971 54 28 19 / sal@sapobla.cat).

Direcció Insular de Política Lingüística i Departament de Desenvolupament Local
La Direcció Insular de Política Lingüística del Departament de Participació Ciutadana i Presidència del Consell de Mallorca, conjuntament amb la el Departament de Desenvolupament Local, hem organitzat tres edicions del taller Ús assertiu de la llengua catalana, que ens ajudarà a millorar les comunicacions en l'entorn laboral.Els tallers s’adrecen a treballadors i treballadores dels ajuntaments de Mallorca i tenen 10 hores de durada.Se’n farà una edició a Palma, una a Inca i una a Manacor. El nombre de places de cada taller és limitat i s’atorgaran per ordre d’inscripció.Per fer la inscripció, s’ha de fer servir, abans del 21 de setembre de 2017, el formulari que s'adjunta en aquest enllaç.Consultau-ne aquí tota la informació.Nota: tot i que en un principi, els tallers s’havien de fer a Palma, a Inca i a Manacor, a causa del grans nombre d’inscripcions a Palma s’ha hagut de fer un canvi en la planificació inicial de llocs on s’havien d’impartir i, a més, una redistribució dels inscrits. Finalment, durant el mes d’octubre, es faran dos tallers a Palma i un a Inca, amb el calendari següent:
Professora


Lloc on s’impartirà


Dates


Dies lectius


HorariMaria Josep Carrasco Escandell


Palma


Llar de la Joventut.


Sala d'Actes


C/ del General Riera, 111
Del 9 al 30 d’octubre


Dilluns: 9 i 16De


10 a 13.30 h


Dilluns: 30


De


10 a 13.00 h


Maria Josep Carrasco EscandellPalma


Llar de la Joventut.


Sala d'Actes


C/ del General Riera, 111
Del 17 al 31 d’octubre


Dimarts: 17 i 24
De


10 a 13.30 h


Dimarts: 31


De


10 a 13.00 hMargalida Barceló Taberner


Inca


IMAS. Centre comarcal


C/General Luque, 223Del 26 d’octubre


al 2 de novembreDijous: 26/10


De


10 a 13.30 h


Divendres: 27/10


De


10 a 13.30 h


Dijous: 2/11


De


10 a 13.00 h
Ajuntament de Manacor

Escola de Mallorquí: cursos de català 2017-2018


Cursos de català (setembre 2017 - gener 2018) de l'Escola Municipal de Mallorquí de Manacor
L'Escola Municipal de Mallorquí organitza cursos de català presencials i semipresencials dels nivells A2, B1, B2, C1, C2 i LA.Termini d’inscripció: del 28 d’agost al 15 de setembre de 2017, a l’Escola de MallorquíHorari d’inscripcions:


De dilluns a divendres, de 10 a 14 h


Dimecres, de 17 a 20 h (a partir del 6 de setembre)Més informació


___________________

Ajuntament de Manacor
Taller de poesia
Taller de poesia


L'Escola Municipal de Mallorquí (Manacor) organitza un taller de poesia per a adults, que impartirà el professor Joan Manuel i Homar.Inscripcions: a partir de l'11 de setembreMés informació


Aprèn català


Aprèn català a LlucmajorCursos de llengua catalana (octubre 2017 - maig 2018) dels nivells A1, A2, B1, B2 i C1


Voluntariat lingüísticConsultau aquí tola la informació sobre l'oferta de cursos de llengua catalana a Llucmajor (nivells, períodes i llocs d'inscripció, dates en què s'impartiran els cursos, etc.) i sobre la campanya de voluntariat lingüístic «Amb tu, en català».A la fresca en català 2017
El Consell de Mallorca ha posat en marxa, per segon any consecutiu, el cicle de cinema "A la fresca en català" als municipis de l'illa.


El cicle, organitzat a través de l'Arxiu del So i de la Imatge del Departament de Cultura, pretén acostar la producció cinematogràfica actual al públic que no sol anar a les sales de cinema i arribar a tot el públic de Mallorca. S'hi han adherit 32 municipis.


Consultau la programació de les projeccions de les pel·lícules que formen part del programa de cinema a l'aire lliure.


La llista s'anirà actualitzant a mesura que s’incorporin noves projeccions al programa.


Sencelles dissabte 12/8 21 h Mascotes
Port de Valldemossa diumenge 13/8 22 h Age 5
Son Servera dilluns 14/8 21.30 h Si Déu vol
Porreres dilluns 14/8 21 h Mascotes
Búger dimecres 16/8 21 h Mascotes
Inca dijous 17/8 21.30 h Mascotes
Randa (Algaida) dissabte 19/8 21 h Buscant a Dory
Caimari (Selva) diumenge 20/8 22 h Déu meu, però què hem fet?
Sóller dimecres 23/8 21 h Buscant a Dory
Pollença dimart 29/8 22.30 h Força Major
Banyalbufar dijous 7/9 21.30 h Mascotes
Artà dijous 7/9 21 h Un home d'alçada
Bunyola dijous 7/9 21.30 h Mascotes
Son Servera
Cartell cinema a la fresca Son Servera agost 2017
Els dies 8, 14 i 22 d'agost es faran tres projeccions de pel·lícules en català a la plaça de Sant Joan de Son Servera.La pel·lícula "Si Déu vol" forma part del programa de cinema a l'aire lliure A la fresca en català 2017, organitzat per l'Arxiu del So i de la Imatge (ASIM) del Consell de Mallorca.

Ajuntament de Capdepera
Subvencions
Subvencions
A partir de demà dia 14/07 s'obre el termini per sol·licitar les subvencions a la normalització lingüística a les empreses municipals de Capdepera 2017.La informació completa es pot consultar en aquest enllaç Ajuntament de Capdepera i a la Base Nacional de Subvencions


Ajuntament de Manacor
Dissabte, dia 8 de juliol, de les 18 h a les 20 h, vine a jugar a scrabble al passeig de la Sirena de Porto Cristo!

Ajuntament de Capdepera
Lliurament dels Premis Ploma de Ferro 2017
Lliurament dels Premis Ploma de Ferro 2017
Dia 21 de juny, Dia Internacional de la Música, a les 20 h, l’Ajuntament de Capdepera presenta el recull d'obres guanyadores del concurs literari en llengua catalana Ploma de Ferro 2016, i fa el lliurament dels premis 2017, al Centre Cap Vermell.

Ajuntament de Calvià

Ajuntament de Calvià
L’Ajuntament de Calvià, en el marc de la promoció de l’ús del català en tots els àmbits de la vida ciutadana, ha posat en marxa una línia de subvencions per fomentar la retolació en català tant en els comerços com en els hotels i restaurants del terme, i en concret en les cartes d’aquests establiments. Els objectius en són:- Garantir la presència de la llengua catalana en els establiments comercials, hotelers i de restauració del terme municipal.


- Fer visible el català als clients, visitants i turistes d’aquests establiments amb la finalitat de que, des del coneixement de la nostra realitat lingüística, es creïn sinergies d’interès i respecte vers la llengua pròpia de Mallorca.Les bases que regulen la convocatòria es varen publicar dia 15 de juny en el BOIB i el terminí per presentar-hi sol·licituds acaba el proper 11 d’agost.
Ajuntament d'Alcúdia

«No estiguis orsai, llegeix»
L’Ajuntament d’Alcúdia actualitza el programa de foment de la lectura en català «No estiguis orsai, llegeix», que posa a l’abast dels alcudiencs 94 exemplars de revistes en català i dos exemplars de l’Ara Balears.Consultau-ne tota la informació aquí o a l’Àrea de Normalització Lingüística del web municipal.

Ajuntament de Manacor
III Campionat Scrabble Ciutat de Manacor
III Campionat Scrabble Ciutat de ManacorEl III Campionat d'Scrabble Ciutat de Manacor tindrà lloc dia 3 de juny de 2017, de 9.30 a 18.30 h, al Molí d'en Beió.Inscripcions: scrabblemanacor@gmail.com


Ajuntament d'Alaró
2017
2017
Per dinamitzar la literatura en català i, al mateix temps, impulsar la projeció cultural del poble, estimular la creació literària i incentivar l'hàbit de la lectura entre la ciutadania, l'Ajuntament ha convovocat el premi de narrativa breu Joan Rosselló de Son Fortesa.


El termini d’admissió de les obres acabarà dia 30 de juny de 2017, a les 14 h.


Consultau-ne aquí les bases.

Ajuntament de Pollença

Premis Pollença de Literatura 2017
L’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença convoca els Premis Pollença de Literatura 2017.


Els Premis tindran les modalitats següents:


• Premi Pollença de Narrativa (vuitena edició), amb una dotació de 5.000 €.
• Premi Pollença de Poesia (setena edició), amb una dotació de 2.500 €.


El termini d’admissió de les obres acabarà dia 9 d'agost de 2017.


Consultau-ne aquí les bases.

Ajuntament d'Inca
Premis Literaris Pare Colom 2017
Premis Literaris Pare Colom 2017
El veredicte de les obres guanyadores dels Premis Literaris Pare Colom 2017, convocats per l'Ajuntament d'Inca, per promoure la creació literària en llengua catalana, es farà públic dia 29 de juliol de 2017.

Ajuntament de Palma
S’ha publicat al BOIB núm. 53, de 4 de maig, la Convocatòria pública de subvencions de la Regidoria de Cultura, Patrimoni, Memòria Històrica i Política Lingüística per al 2017. La línia 5 d’aquesta Convocatòria està destinada a subvencionar projectes de promoció de la llengua catalana en els diversos àmbits de la vida ciutadana i disposa d’una consignació pressupostària de 30.000 €.Només podran ser beneficiàries d’aquesta línia les propostes que s’ajustin a una de les següents definicions:


- publicacions de materials didàctics i/o de difusió i/o coneixement de la llengua catalana


- activitats de formació, difusió i/o coneixement de la llengua catalana, entenent que la difusió pot incloure qualsevol activitat de dinamització cultural amb la vocació principal de promoure la llengua catalana, com per exemple tallers de conversa, parelles lingüístiques, tallers de sensibilització lingüística, jornades o cicles de conferències, audiovisuals, activitats musicals, etc.El fi, l’objectiu, l’execució del projecte o la realització de l’activitat han de radicar a l’àmbit territorial del municipi de Palma.El termini de presentació acaba el 24 de maig i s’hi poden presentar projectes desenvolupats entre l’1 d’octubre de 2016 i el 30 de setembre de 2017.Es poden descarregar les bases de la Convocatòria i els impresos de sol·licitud a http://palmacultura.cat/ficha.php?Cod_not=4534