La presidència del Consell

Actualitat


Adreces i telèfonsMiquel Ensenyat Riutort


President del Consell de Mallorca


Miquel Ensenyat Riutort.


 


Vaig néixer 30 d’octubre del 1969 a la localitat de Banbury, a Anglaterra, fill d’emigrants mallorquins treballadors a l’hostaleria, pare solleric i mare de Maria de la Salut. Als dos anys ens traslladàrem amb la família a Mallorca, concretament a Sóller. De nin coordinava la revista de l'escola, exercia de delegat al consell d'estudiants, cantava a la coral... També vaig participar a mobilitzacions estudiantils, i amb només 16 anys em vaig implicar molt en l'esplai del Port de Sóller.


 


Amb profundes conviccions religioses, tot i ser crític amb determinats sectors de l’Església, vaig entrar a la Congregació Mallorquina de Missioners dels Sagrats Cors i vaig realitzar estudis de Filosofia i Teologia a Lluc i La Real.  Amb el temps vaig sentir la necessitat de trobar un camí més obert i coherent per a la meva vida; després de sortir dels Missioners vaig fer de cambrer a Santa Ponça per guanyar-me les sopes, mentre estudiava Educació Social i Filosofia a la UIB. Poc després, als 24 anys, vaig començar a fer feina de dinamitzador juvenil a Esporles.


 


Amb 31 anys vaig treballar atenent joves en situació de conflicte social a una barriada de Palma. Aquesta feina em va permetre col·laborar amb entitats implicades amb jovent en aquesta situació a Nicaragua, Hondures, El Salvador i Tànger.El 2001 vaig conèixer n’Alberto, amb qui em vaig casar el 2013. 


 


Vaig iniciar la carrera política l’any 2003, quan em vaig presentar com a candidat del PAS-PSM a la batlia d’Esporles, obtenint 4 regidors sobre un total d’11, amb un 33% dels vots i establint-se com segona força. L’any 2005, gràcies a un acord amb el PSOE, em vaig convertir amb batle, càrrec que vaig revalidar el 2007 i el 2011, amb majoria absoluta. El 2011 també vaig ser elegit conseller al Consell de Mallorca.


 


Un dels aspectes que va guiar la meva trajectòria política com a batle d’Esporles fou la ferma voluntat d’ajuda social i de lluita per la igualtat, especialment entre les persones i els col·lectius més vulnerables de la societat, així com la reivindicació del municipalisme i l’apropament de la política al poble, mitjançant l’obertura de les administracions i les institucions polítiques a la participació ciutadana.


 


A les eleccions generals del 2011, em vaig presentar com a cap de llista de la coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa per Mallorca-EQUO al Congrés de Diputats. Al 2014, vaig elegit cap de llista al Consell de Mallorca a les primàries per MÉS per Mallorca, força que va obtenir 6 consellers. Gràcies a un pacte entre MÉS-PSIB-Podem, vaig ser investit President del Consell el 4 de Juliol de 2015.


 


Estic en política perquè crec en la força de les idees. Assumesc aquesta nova responsabilitat al capdavant del Consell (com en el seu dia vaig assumir la batlia d’Esporles) perquè estic convençut de que s’han de reforçar aquelles administracions més properes a la realitat de cada persona i sobretot per fer un Consell que, obert a la participació ciutadana, esdevingui el vertader govern de Mallorca.