Actualitat

Actualitat“La necessitat de posar límits al turisme” a debat durant les “Xerrades al Consell” de mes setembre (25.09.2018)


Durant més d’una hora la sala de plens ha estat punt de debat sobre el model turístic i econòmic de les Illes. Margalida Ramis i Celestí Alomar han els ponents d’aquesta edicióCelestí Alomar, Jesús Jurado i Margalida Ramis
Margalida Ramis i Celestí Alomar han estat els ponents encarregats de reflexionar sobre quin ha de ser el límit que se li ha de posar al turisme, sobretot centrant-se en la idea que el monocultiu turístic ha de deixar de ser el principal motor econòmic de les illes. La conferència ha estat dins del cicle “Xerrades al Consell” que s’ha duit a terme a la sala de plens del Consell de Mallorca i que ha moderat el vicepresident segon i conseller de Participació Ciutadana i Presidència, Jesús Jurado.


 


Celestí Alomar, llicenciat en geografia i historia per la Universitat de Barcelona i membre fundador del Partit Socialista a les Illes, ha iniciat el debat parlant sobre l’inici del turisme a les Balears i de com ha arribat el moment de plantejar un decreixement de l’oferta d’allotjament i de la necessitat de diversificar l’economia. A més, ha manifestat que la única manera d’acabar amb aquesta situació de saturació és la de crear un sostre sostenible i sobretot aprendre dels errors per no tornar-hi a caure.


 


Per la seva part, l’activista ecologista i membre del GOB, Margalida Ramis, ha reivindicat que la sostenibilitat ja no és una opció i que la clau es posar límits per evitar que Mallorca continuï estant al servei del turisme. Ha destacat que el turisme ha colonitzat tots els espais i que els seus excessos són insostenibles. A més, ha mostrat el seu desacord en la ampliació de les infraestructures com a manera de solucionar els problemes derivats de la saturació i ha reclamat un canvi de model econòmic valent i amb una fulla de ruta clara per canviar la tendència actual.


 


 


Durant el torn de preguntes, el vicepresident Jesús Jurado ha plantejat reflexions i preguntes que la ciutadania ha fet arribar durant dies abans de la conferència a través del fòrum de debat del Consell, www.entretothom.net. Així mateix, Jurado ha volgut destacar la importància del cicle de “Xerrades al Consell” que “obrin a la ciutadania un espai de reflexió i de debat de temes actuals i moltes vegades controvertits, però que cal abordar”.


 

Documents relacionats