Actualitat

ActualitatLa Fira de la Mar omple d’activitats el port de Sóller (24.09.2018)


El dia assolellat ha afavorit el gran èxit de participació en aquesta tercera edició.


Fira de la Mar
La Fira de la Mar ha arribat aquest cap de setmana a al seva tercera edició. El port de Sóller ha estat l’escenari d’aquesta mostra que té per objectiu acostar la cultura marinera a la població. La consellera de Territori i Infraestructures, Mercedes Garrido, va ser l’encarregada d’inaugurar la fira, acompanyada del batle de Sóller, Jaume Servera, el regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Jaume Mateu, i altres autoritats que varen conèixer de primera mà totes les activitats que s’hi varen realitzar. Entre elles, la visita al llaüt històric La Balear, que gràcies al departament de Medi Ambient del Consell ha pogut ser present en aquesta ocasió.


 


Els actes de la III Fira de la Mar han registrat una gran afluència de públic durant tot el cap de setmana. Les activitats amb inscripció limitada varen penjar el cartell de complet molt abans del començament. Una quarantena de persones varen gaudir dissabte de la visita guiada entre el far de la Creu a l’oratori de Santa Caterina per conèixer la història del port. Precisament a l’oratori s’hi varen reunir quasi 60 persones per conèixer el projecte del futur Museu Marítim que s’hi situarà, així com la taula rodona «La mar i el compromís dels voluntaris» amb presència de l’ONG Proactiva Open Arms, especialitzada en el rescat de refugiats en alta mar.


 


El moll comercial va estar molt animat dissabte, durant la bauxa amb concert de Motherfolkers. I molt més encara diumenge, en què el dia, calorós i assolellat, convidava a famílies senceres a començar-lo amb una sessió de tai-chi a l'arena de la platja per continuar gaudint de la mostra artesanal, les exposicions de maquetes de vaixells, els tallers infantils o les visites als vaixells La Balear i Alzina. La fira gastronòmica, amenitzada primer amb un contacontes per als més petits, i amb el so melodiós d’AnimAcústica després, va registrar un notable èxit de públic. 55 persones varen poder gaudir del passeig en la barca Sa Calobra per conèixer la toponímia de la costa sollerica. Amb aquesta volta es varen tancar els actes d’aquesta fira organitzada pel Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial i l’ajuntament de Sóller.