Actualitat

ActualitatEl cinema americà s'acosta a Mallorca fascinat per la diversitat de paisatges (22.09.2018)


El Consell de Mallorca i la Mallorca Film Commission ofereix a Nova York nformació sobre les possibilitats de rodatge a l'illa, les localitzacions i els incentius fiscals que actualment s'apliquen per als rodatges internacionals. La delegació mallorquina també ha presentat als EUA la versió 2.0 del movie map interactiu estrenat el 2017 i que inclou diferents rutes proposades per anar descobrint localitzacions cinematogràfiques per la ciutat de Palma i per la serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la Unesco.


Moment d'un rodatge a Mallorca. Foto: Mallorca Film Commission
Moment d'un rodatge a Mallorca. Foto: Mallorca Film Commission
Diferents productores nord-americanes han mostrat el seu interès per traslladar a Mallorca el rodatge d’algún dels seus productes. Una possibiliat que el Consell i la Mallorca Film Commission valoren de manera molt positiva després de la presentació feta a Nova York per impulsar i incentivar un segment econòmic i turístic de gran impacte. De fet, l’acció de suport a la indústria audiovisual s'ha realitzat pensdant en que es tracta d’un sector que, tant de manera directa com indirecta, suposa un revulsiu per a l'economia local: fomenta l'ocupació, beneficia el sector turístic i exporta la imatge de Mallorca més enllà de les nostres fronteres, la qual cosa genera a la vegada una atracció de la inversió estrangera.


L’anàlisi de quina incidència real té una producció sobre el territori és un camp encara verge a Mallorca però compta amb bons exemples en llocs com Andalusia, que acull alguns dels paisatges amb més tradició de rodatges i amb la Film Commission més veterana d’Espanya, amb 18 anys d’antiguitat. Com exemple, des de fa dos anys Sevilla ha augmentat les seves cerques en internet en un 145% després d’acollir el rodatge de “Games of thrones”.


Durant l’econtre a Nova Nova York, el President  del Consell Miquel Ensenyat, ha destacat que “Mallorca ja és una destinació de rodatge de programes de televisió, anuncis i pel·lícules, però es pot impulsar molt més, tant per enfortir la nostra marca com a destinació turística, com per potenciar el sector audiovisual local que té una gran qualitat i professionalitat”


Segon el conseller d’Economia, Hisenda i Turisme, Cosme Bonet, “Aquest turisme quan s'estructura i planifica bé només pot portar beneficis al territori que ho fa. Per això, des del Consell já hem impulsar la comissió insular de rodatges des don simplifiquem les gestions burocràtiques que les productores han de desenvolupar”.


La delegació mallorquina també ha presentat a Nova York la versió 2.0 del movie map interactiu estrenat el 2017 i que inclou diferents rutes proposades per anar descobrint localitzacions cinematogràfiques per la ciutat de Palma i per la serra de Tramuntana, Patrimoni Mundial de la Unesco. A més, també s'expliquen anècdotes i vivències d'actors internacionals durant les seves estades a Mallorca. Entre les localitzacions més destacades, hi ha la de la pel·lícula Cloud atlas', protagonizada por Tom Hanks y Halle Berry; 'Bahía de Palma', de Elke Sommer, o 'Woman of straw'.

Documents relacionats