La construcció dels vitralls fou encomanada a l’empresa Rigalt, Granell y Cia. de Barcelona. Una entitat fundada el 1980 que des de la seva creació va col·laborar amb prestigiosos arquitectes catalans, especialment en el període modernista, i va passar al vidre dissenys dels més importants artistes. Es tractava, per tant, d'una empresa capdavantera dins el seu sector.Els dibuixos que foren passats als vitralls eren obra del pintor mallorquí Faust Morell Bellet, fill del també pintor Faust Morell Orlandis. La seva formació artística, la rebé d’artistes de renom com Joan Mestre, Joan O’Neill i Joan Bauzà. Estilísticament, Faust Morell, continuà la línia més conservadora de la pintura mallorquina i fou un artista reticent a qualsevol innovació artística. La temàtica de la seva obra se centrà en el paisatge, el retrat i la pintura històrica; temàtica, aquesta darrera, en la qual s’inscriuen els vitralls de l’edifici del Consell de Mallorca.

El primer vitrall es troba a l’escalinata principal, just davant de l’accés principal. És el de majors dimensions i representa una al·legoria de les fonts de riquesa natural de les Illes Balears. Es troba dividit en tres llancetes d’estil ogival, inspirat en l’edifici de la Llonja. Hi ha representades tres figures femenines acompanyades d’angelets. A la part inferior hi ha l’escut de la Diputació de Mallorca, amb els de Menorca i Eivissa a cada costat. Davall l’escut de Mallorca, hi figuren els de Palma, Inca i Manacor.

Els quatre vitralls del Saló de Sessions representen gestes històriques de la conquesta de Mallorca del rei Jaume I. Aquests vitralls es troben emmarcats en finestrals d’estil gòtic. Respectivament, il·lustren el desembarcament de Santa Ponça, el rei Jaume I davant els Montcades morts, l’entrada del rei Jaume I a la Ciutat de Mallorca i la submissió del rei moro al rei Jaume I.